Wat is Nobs & Wellies?

Nobs & Wellies is een kledingwinkel in Venlo gespecialiseerd in mode van natuurlijke materialen die lang meegaan. We hebben merken die rijk zijn aan historie, vakmanschap en duurzame materialen, met hun oorsprong in Ierland, Schotland, Scandinavië en Frankrijk.

Maar van waar de naam Nobs & Wellies?
Nobs: het Britse woord voor ‘nobles‘. Dit werd vroeger gebruikt om families met aanzien aan te duiden. Voor ons een knipoog naar kwaliteitsnormen van vroeger en naar de heritage van de merken die we voeren.
Wellies: hiermee worden de ‘Wellington boots’ aangeduid in de volksmond. Ze werden voor het eerst gedragen door Arthur Wellesley, de eerste hertog van Wellington. Later werden de laarzen het boegbeeld voor de jacht en outdoorkleding voor de 19e eeuwse Britse aristocratie. Wij zien het meer als een tegenhanger van de nobs: met beide voetjes op de grond op het platteland kun je net zo goed genieten.

Gelukkig leven we niet meer in rangen en klassen. Toch zijn er waarden die we bij Nobs & Wellies hoog in het vaandel hebben. Zoals respect voor de natuur, liefde en passie voor het landelijke leven en duurzaam omgaan met materialen. De materialen die we hebben zijn voor zowel de winter als de zomer hoogwaardig en natuurlijk, zoals: katoen, linnen, cashmere, merinowol en lamswol. Daarbij vinden we het belangrijk dat de kleding die we hebben van hoge kwaliteit zijn en daardoor lang meegaan.
Om onze klanten ervan te verzekeren dat zij hiervan kunnen genieten, werken we samen met merken die staan voor vakmanschap, kwaliteit en heritage.

Wij bouwen aan een optimale klantrelatie, nemen uitgebreid de tijd om samen met U te komen tot een mooie outfit, juiste combinatie en/of passende kleurstelling. Dat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Wij staan voor duurzaam en verantwoord ondernemen
Goede en eerlijke materialen, hoge kwaliteit met voorkeur voor Europese productie-faciliteiten. Bij ons krijgt u geen papieren aankoopbon maar deze wordt verstuurd naar uw mailadres.

Je kunt bij ons terecht voor:

  • Dameskleding en accessoires
  • Herenkleding en accessoires
  • Een goed en eerlijk advies
  • Een persoonlijke benadering